Jan Jaeken - 22 juni 2021

Reisorganisatie KrisKras bespaart nu jaarlijks tot 25%

De Gentse reisorganisatie KrisKras en duurzaamheid gaan goed samen. Niet alleen wat hun reisfilosofie betreft, ook intern. Zo nemen ze deel aan het Vlaamse Duurzaamheidscharter. Daar maakte Veerle Devillé – duurzaamheidsverantwoordelijke van KrisKras – kennis met de Gentse Energiecoaching, maar toen was het aanbod – tot haar grote spijt – nog beperkt tot grote ondernemingen.

‘Het enthousiasme werkt overtuigend’

Nadat de Stad Gent het energiecoachingaanbod had uitgebreid naar alle Gentse ondernemingen, werd Veerle opnieuw gecontacteerd. Ook een collega had ondertussen gepolst of dit niets voor KrisKras was. Veerle was er eerst niet voor te vinden: “Het leek mij eerlijk gezegd dubbel werk, we zaten toch al in het duurzaamheidscharter?” Maar het enthousiasme van de energiecoach overtuigde haar. “Hij beloofde ons resoluut om er nog 25% energiekosten af te halen.” Veerle glimlacht: “Het was enorm aangenaam samenwerken. De energiecoach denkt mee na op maat van het bedrijf. Het is geen standaardaanpak, het is echt gepersonaliseerd. De coach heeft ook heel veel technische bagage, samen met de begeleiding en ondersteuning vormde dit een grote meerwaarde. Zeker na de audit.”

‘Technische kennis meer dan welkom’

KrisKras zit in een recent gerenoveerd gebouw en heeft een warmtepomp. Matthieu, de energiecoach, nam de warmtepomp onder de loep. Daaruit bleek dat de warmtepomp en warmwaterproductie niet optimaal was afgesteld. Er werd een overleg opgezet met de energiecoach, de installateur en KrisKras. Veerle: “Zonder de energiecoach hadden wij dit nooit geweten. Zijn technische kennis was hier meer dan welkom. Onze mogelijke besparing loopt nu op tot 25%”.

Lees hier meer over de energiebespaaracties van KrisKras >