Isolatie

Een goede isolatie van dak, ramen, muren en vloer vermindert het warmteverlies in uw bedrijfspand en verbetert het werkcomfort. De investering verdient u terug door een lagere energierekening. Vaak vergeten maar ook belangrijk: het isoleren van leidingen, niet enkel de eenvoudige rechte delen maar ook de bochten, flenzen, en kranen. Daarvoor bestaan gespecialiseerde ondernemingen. Kijk zeker op onze Partnerpagina of vraag meteen een offerte aan.

Aanvraag voor:

Leidingen en kranen isoleren

Het isoleren van leidingen en kranen is een bijzonder rendabele en tegelijkertijd gemakkelijke ingreep. Ongeïsoleerde leidingen geven warmte af in ruimten waar geen warmte nodig is. Zo geven bijvoorbeeld leidingen tegen het plafond warmte af op een plek waar geen directe warmtebehoefte is. Er bestaan speciale en gedegen oplossingen voor onregelmatige vormen (kranen, flenzen, warmtewisselaars, enz). Het isoleren van die leidingen geeft een direct financieel rendement. Sommige van onze partners maken zelfs gratis een studie met berekening van de mogelijke besparingen. Daarenboven moeten uw activiteiten er niet voor stilgelegd worden en komt er geen breekwerk aan de pas. Geen reden om nog langer te wachten.

Plaats deurdranger

Als deuren open staan, ontstaat er tocht. Deurdrangers zorgen ervoor dat deuren vanzelf sluiten waardoor minimaal warmteverlies ontstaat. Een andere mogelijkheid is het toepassen van een tochtsluis (minstens vier meter lang) of een draaideur bij de ingang van uw gebouw. Door het plaatsen van deurdrangers is 5 tot 10% te besparen op energiekosten. Door als winkelier in de winter de winkeldeur gewoon dicht te houden is tot 43% te besparen op energiekosten omdat de warmte binnen blijft.

Installeer HR glas

Hoogrendementsglas isoleert stukken beter dan enkel of dubbel glas. HR-glas is duurder dan standaard dubbel glas, maar dit verschil wordt snel terug verdiend, omdat uw energierekening omlaag gaat. De nieuwste trend gaat naar vacuüm-dubbelglas. Dat glas isoleert evengoed als driedubbel glas en degradeert niet in de tijd wat ander glas wel doet (vaak 1% isolatiedegradatie per jaar). Het is ook veel dunner. Daardoor kunnen oude raamkozijnen van enkel glas die nog in goede staat verkeren, nog gebruikt worden. Goedkoper en circulair. Extra interessant in geval van erfgoedrenovaties.

Isolatiematerialen

U bespaart meer als u kiest voor materiaal met een hoge isolatiewaarde (R-waarde). Die hangt af van het soort materiaal en de dikte. Isolatie werkt het best als het zorgvuldig wordt aangebracht, dus zonder kieren en goed bevestigd. Vraag de specialisten van Samen Klimaatactief om meer informatie over de mogelijkheden van energie besparen door middel van isolatie.

Uw bedrijf ook hier?
Wilt u uw gevel(s) snel vergroenen zonder extra werk nadien?
Hoogwaardige systemen voor daglichttoetreding, ventilatie- en klimaatregeling, rookbeheersing en gebouwbeveiliging
Uw energietransitie… met garanties en zonder zorgen!