Groene energie aankopen

Groene stroomleveranciers in Vlaanderen leveren aan hun klanten stroom, voorzien van een garantie van oorsprong (GVO)-certificaat. Deze GVO garandeert dat de stroom afkomstig is van een hernieuwbare bron. Vraag bij uw energieleverancier naar groene stroom die afkomstig is uit lokale opwek zodat u ook echt bijdraagt aan de regionale duurzame energietransitie.

Opmerking: groene stroomcertificaten zijn weer wat anders : het is een manier om groene stroomproducenten in Vlaanderen te ondersteunen.

CO2-gecompenseerd gas is bij meerdere energieleveranciers te verkrijgen. Vraag via een vrijblijvende offerte eens naar de mogelijkheden!

Vraag een offerte aan

jan.jaeken@samenklimaatactief.be,ben.segers@luminus.be, hallo@watz.be,
jan.jaeken@samenklimaatactief.be,

Groen, groener, groenst

Grijze stroom wordt opgewekt uit kolen, olie, aardgas of kernenergie. Groene stroom wordt op duurzame wijze opgewekt zoals door wind, zon, waterkracht en biomassa. Groene stroom komt uit hetzelfde stopcontact als grijze stroom. Wanneer u overstapt op groene stroom, moet de energieleverancier ervoor zorgen dat er net zo veel groene elektriciteit op het energienet wordt gezet als u in een bepaalde periode heeft verbruikt. De overheid controleert dit door middel van een systeem van certificaten; garanties van oorsprong genoemd.

Hoe groen is groene energie?

Gedetailleerde informatie over groene stroom is te vinden op de website van de VREG, de officiële en volledig onafhankelijke Vlaamse energieregulator. De VREG heeft twee webapplicaties ontwikkeld waarmee u zelf de herkomst van de door u verbruikte stroom en het groenpercentage kan nagaan: de herkomstvergelijker en de groencheck.

Groen gas is nog niet commercieel beschikbaar. Het wordt haast uitsluitend op de productielocatie zelf verbruikt of in groene elektriciteit omgezet. CO2-gecompenseerd gas is wel al bij enkele energieleveranciers verkrijgbaar. Vraag de op deze pagina genoemde energieleveranciers en partners van Samen Klimaatactief naar de mogelijkheden!

Meer weten? Download hier de PDF

Watz

Koop lokale stroom

Bel 03 500 98 00

Bespaar hier

EDFLuminus

Voor groene stroom


Stuur ons
een e-mail

Bespaar hier