Kamp C blikt terug op projecten

Kamp C werkte mee aan heel wat projecten. We blikken terug op de belangrijkste verwezenlijkingen uit 2022.

Solarise 

Het Europese Solarise-project bevordert de adoptie van zonne-energie in historische/openbare gebouwen en huishoudens (met een focus op lage inkomensgezinnen). Op deze manier ondersteunt Solarise de EU-doelstelling om 20% energieverbruik uit hernieuwbare energiebronnen te halen tegen 2020. Dankzij Solarise kon gemeente Zoersel innovatieve zonne-energie oplossingen testen en demonstreren. Zo kwamen er op het dak van de gerenoveerde pastorij thermische zonneleien, gekoppeld aan een waterpomp met een ijsbuffersysteem. 

Circular Biobased Construction Industry  

Twee levensechte bouwprojecten vormen de kern van het Circular Biobased Construction Industry (CBCI) project. Wij noemen ze onze living labs: een uitbreiding van een gezondheidscentrum in Provincie Zeeland en een nieuwbouw op de bouwcampus van KU Leuven te Gent. Dit nieuwe circulair gebouw zal later ingezet worden als rijwoning in een stadsvernieuwingsproject in Gent.. Alle info om de expo te bezoeken of de mobiele versie gratis te ontlenen vind je op de website.

Project Build. Create. Innovate.  

Samen met POM Antwerpen voerde Kamp C het project Build.Create.Innovate. uit. Het project heeft als doelstelling om (Kempense) bedrijven actief in de bouwsector te sensibiliseren over de nood aan duurzame innovatie en te ondersteunen bij het versterken van hun concurrentiële positie binnen een snel veranderend en steeds internationaler economisch klimaat. Via cross-sectorale samenwerking met creatieve experten stimuleerden we nieuwe vormen van ondernemerschap of intrapreneurship. Benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers? Bekijk hier de eindpublicatie.

Project Housing 4.0 Energy 

Hoe maak je lage-energiewoningen voor iedereen haalbaar? Kamp C en de provincie Vlaams-Brabant gingen met het Europees project ‘Housing 4.0. Energy’ de uitdaging aan. We onderzochten de mogelijkheden van innovatieve technieken en materialen om CO2-neutraal te bouwen. In het Vlaams-Brabantse Huldenberg en op zes sites in het buitenland werden energiezuinige ‘piloothuizen gebouwd.’  Wil je meer weten over deze projecten, andere projecten of samenwerkingen met Kamp C? Mail naar info@kampc.be

Beeld: Circular Biobased Construction Industry, met toestemming van Provincie Antwerpen.