Door: Jan Jaeken, 11 oktober 2017


Lanceringsevent Samen Klimaatactief groot succes

Het lanceringsevent van Samen Klimaatactief in het Antwerp World Diamond Center is een groot succes geworden. Liefst 17 ondernemingen, waaronder gastheer AWDC, ontvingen uit handen van Schepen van Leefmilieu Nabilla Ait Daoud het Samen Klimaatactief-Charter. Daarmee bevestigen zij hun actieve medewerking aan het verminderen van de CO2-uitstoot via het Samen Klimaatactief-platform.

Ari Epstein, CEO van AWDC legde aan het talrijk opgekomen bedrijfsleven uit waarom het platform voor hen zo belangrijk is en wat het aan besparingen zal opleveren.

Schepen Ait Daoud schetste de hoge nood aan CO2-vermindering in de tertiaire sector en lichte industrie in de stad en hoe uit diverse intensieve brainstorms met een 20-tal bedrijven en organisaties Samen Klimaatactief is ontsproten.

Jan Jaeken, verantwoordelijk voor Samen Klimaatactief, gaf een stand van zaken. Samen Klimaatactief  wordt ondertussen over gans Vlaanderen verspreid. De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Provincie Antwerpen zetten Samen Klimaatactief bij hun steden om de lokale nijverheid, kantoren en winkels aan te zetten tot energiebesparingen. Nauwe samenwerking met meerdere sectororganisaties en andere belangrijke steden is in volle voorbereiding.

Samen Klimaatactief is nu echt gelanceerd!