Plaats uw verlichting in meerdere groepen

Door de verlichting binnen uw bedrijfspand niet met slechts 1 aan/uit-knop te regelen, maar deze in verschillende groepen te plaatsen, kunt u verlichting afstemmen op aanwezigheid en behoefte van het personeel. Niet iedere ruimte heeft op ieder moment van de dag immers even veel licht nodig.

Verlichting

Verlichting kan in sommige organisaties verantwoordelijk zijn voor 70% van het totale energieverbruik. Door energiezuiniger, slimmer en met andere technieken te verlichten is veel te besparen op kosten én CO2-uitstoot. Hieronder enkele besparingstips en de partners om direct te starten met energiebesparing:

Niet verlichten is altijd besparen

Onderzoek eens in welke ruimten binnen uw gebouwen vaak onnodig het licht brandt. Is dit niet met bewegingssensoren in- en uit te schakelen? U bespaart alleen hierdoor al tot 90% op verlichtingskosten en de terugverdientijd ligt op gemiddeld 2 jaar.

Besparen op verlichtingskosten

Het energieverbruik bij verlichting door TL-licht wordt veroorzaakt door de TL-buis én het voorschakelapparaat (bij ouderwetse TL ook wel ‘starter’ genoemd). Vervang, om direct te beginnen met 50% energiebesparing, uw ouderwetse verlichting door LED-verlichting. Eventueel kan u de armaturen laten hangen door de TL-buizen te vervangen door LED-buizen. Steeds vaker wordt ook het oude armatuur vervangen door een geïntegreerd en geoptimaliseerd LED-armatuur. Dat is zeker het geval bij opbouwarmaturen of renovatie. Over de totale gebruiksduur van LED vallen de kosten daarvoor best mee. Halogeenspots kan u makkelijk vervangen door LED-spots. U verbruikt 5x minder stroom en de spots gaan ook veel langer mee. Vraag onze experts en leveranciers naar de mogelijkheden of vraag meteen een offerte aan! Heeft u klokarmaturen hangen, dan is de besparing zo mogelijk nog groter. Deze lampen, typisch 400W, worden gewoonlijk vervangen door 150W LED’s die tot 5x langer meegaan. Daarenboven kunnen de LED’s aangestuurd worden door bewegings- en/of daglichtsensoren.  Afhankelijk van het aantal branduren, is zulke relighting soms op 6 maanden terugverdiend. Maak voor het krijgen van een eerste indruk van uw bespaarpotentieel eens gebruik van deze praktische vragenlijst. Vraag onze partners om advies.


Novan Projects

Algemene Aannemingen

novanprojects@gmail.com

Bespaar hier

BuildEye

communicatie- en planningsplatform voor de bouwsector

info@build-eye.com

Bespaar hier

FINEO by AGC

Ontdek het beste in thermisch comfort

https://www.fineoglass.eu/nl/contact/

Bespaar hier

Viessmann

Voor de verwarming die bij uw onderneming past

Bel 02 712 06 66

Bespaar hier

 

Renotec

Vakmanschap en innovatie bij renovatie

Bel 014 86 60 21

Bespaar hier

Libreco

Professionele asbestverwijdering

info@libreco.be

Bespaar hier

 

Groep Van Roey

Bouwen met mensen

Bel 03 340 17 11

Bespaar hier

Daikin

Het perfecte klimaat met Daikin

 

Stuur ons
een e-mail

Bespaar hier

Inflights

Flying for valuable insights

Bel 02 808 44 40

Bespaar hier

Recticel

Feel good inside

Contacteer samyn.bert@recticel.com

Bespaar hier

EcoNation

Uw partner in daglicht

Bel 09 234 00 73

Bespaar hier