Groene energie aankopen

Groene stroomleveranciers in Vlaanderen leveren aan hun klanten stroom, voorzien van een garantie van oorsprong (GVO)-certificaat. Deze GVO garandeert dat de stroom afkomstig is van een hernieuwbare bron. Vraag bij uw energieleverancier naar groene stroom die afkomstig is uit lokale opwek zodat u ook echt bijdraagt aan de regionale duurzame energietransitie.

Opmerking: groene stroomcertificaten zijn weer wat anders : het is een manier om groene stroomproducenten in Vlaanderen te ondersteunen.

CO2-gecompenseerd gas is bij meerdere energieleveranciers te verkrijgen. Vraag via een vrijblijvende offerte eens naar de mogelijkheden!

Groen, groener, groenst

Grijze stroom wordt opgewekt uit kolen, olie, aardgas of kernenergie. Groene stroom wordt op duurzame wijze opgewekt zoals door wind, zon, waterkracht en biomassa. Groene stroom komt uit hetzelfde stopcontact als grijze stroom. Wanneer u overstapt op groene stroom, moet de energieleverancier ervoor zorgen dat er net zo veel groene elektriciteit op het energienet wordt gezet als u in een bepaalde periode heeft verbruikt. De overheid controleert dit door middel van een systeem van certificaten; garanties van oorsprong genoemd.

Hoe groen is groene energie?

Gedetailleerde informatie over groene stroom is te vinden op de website van de VREG, de officiële en volledig onafhankelijke Vlaamse energieregulator. De VREG heeft twee webapplicaties ontwikkeld waarmee u zelf de herkomst van de door u verbruikte stroom en het groenpercentage kan nagaan: de herkomstvergelijker en de groencheck.

Groen gas is nog niet commercieel beschikbaar. Het wordt haast uitsluitend op de productielocatie zelf verbruikt of in groene elektriciteit omgezet. CO2-gecompenseerd gas is wel al bij enkele energieleveranciers verkrijgbaar. Vraag de op deze pagina genoemde energieleveranciers en partners van Samen Klimaatactief naar de mogelijkheden!


Novan Projects

Algemene Aannemingen

novanprojects@gmail.com

Bespaar hier

BuildEye

communicatie- en planningsplatform voor de bouwsector

info@build-eye.com

Bespaar hier

FINEO by AGC

Ontdek het beste in thermisch comfort

https://www.fineoglass.eu/nl/contact/

Bespaar hier

Viessmann

Voor de verwarming die bij uw onderneming past

Bel 02 712 06 66

Bespaar hier

 

Renotec

Vakmanschap en innovatie bij renovatie

Bel 014 86 60 21

Bespaar hier

Libreco

Professionele asbestverwijdering

info@libreco.be

Bespaar hier

 

Groep Van Roey

Bouwen met mensen

Bel 03 340 17 11

Bespaar hier

Daikin

Het perfecte klimaat met Daikin

 

Stuur ons
een e-mail

Bespaar hier

Inflights

Flying for valuable insights

Bel 02 808 44 40

Bespaar hier

Recticel

Feel good inside

Contacteer samyn.bert@recticel.com

Bespaar hier

EcoNation

Uw partner in daglicht

Bel 09 234 00 73

Bespaar hier