Energiemonitoringsysteem

Steeds meer bedrijven laten een energiemonitoringsysteem installeren. Zulke tools registreren niet enkel continu het energie- en waterverbruik, maar melden ook abnormale situaties (bvb lichten aan op zondagmiddag, defecte toiletspoelbak). De systemen kunnen ook het binnenklimaat (verwarmingsketels, airco), binnen/buitenverlichting en aanwezigheidsdetectie sturen volgens behoefte. Dankzij IoT (Internet of Things) kan alles centraal of steeds vaker via een smart phone aangestuurd worden.  Daardoor kunnen instellingen snel en eventueel tijdelijk aangepast worden aan de situatie. U ontzorgt uw medewerkers en biedt hen en uw klanten meer comfort.

Volgens onderzoek van de EU leiden geregeld opnieuw afgestelde verwarmingsketels tot een energiebesparing tot 30%. De gemiddelde besparing ligt bij 9% per jaar. U creëert  op die manier financiële ademruimte voor investeringen in uw kernactiviteiten. Voor het installeren van een monitoringsysteem hoeven de bedrijfsactiviteiten niet stilgelegd te worden.  Met een goed besturingssysteem kan u deelnemen aan de demand response-diensten van sommige energieleveranciers en uw energiefactuur nog meer reduceren. Meer informatie vind je op de  steekkaart energieverbruik meten.  Voor specifieke inzichten in potentiële opbrengsten en kostenbesparing neem je best contact op met onze partners.

Energieprestaties monitoren

Wist u dat soms tot 30% van het energieverbruik binnen ondernemingen pure verspilling is? Omdat bijvoorbeeld ’s nachts computers, kopieermachines, keuken-  of andere apparatuur nog aan staan? Dat zijn allemaal onnodige kosten! Piekbelasting kan soms ook gemakkelijk worden verminderd door niet alle apparatuur of machines tegelijkertijd aan te schakelen. Denk aan het opladen van elektrische heftrucks of het aanzetten van keukenapparatuur in restaurants.  Jammer van het geld en de verloren energie.

Door inzicht te creëren waar en wanneer u energie verbruikt kunt u ook concrete maatregelen nemen om daarop te besparen. De partners van Samen Klimaatactief helpen u om inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Dit doen zij door bijvoorbeeld uw energiefactuur grondig te analyseren of door op enkele plaatsen in uw bedrijf tijdelijk of definitief sensoren te plaatsen om te meten waar de grootste verspilling wordt gerealiseerd.


Novan Projects

Algemene Aannemingen

novanprojects@gmail.com

Bespaar hier

BuildEye

communicatie- en planningsplatform voor de bouwsector

info@build-eye.com

Bespaar hier

FINEO by AGC

Ontdek het beste in thermisch comfort

https://www.fineoglass.eu/nl/contact/

Bespaar hier

Viessmann

Voor de verwarming die bij uw onderneming past

Bel 02 712 06 66

Bespaar hier

 

Renotec

Vakmanschap en innovatie bij renovatie

Bel 014 86 60 21

Bespaar hier

Libreco

Professionele asbestverwijdering

info@libreco.be

Bespaar hier

 

Groep Van Roey

Bouwen met mensen

Bel 03 340 17 11

Bespaar hier

Daikin

Het perfecte klimaat met Daikin

 

Stuur ons
een e-mail

Bespaar hier

Inflights

Flying for valuable insights

Bel 02 808 44 40

Bespaar hier

Recticel

Feel good inside

Contacteer samyn.bert@recticel.com

Bespaar hier

EcoNation

Uw partner in daglicht

Bel 09 234 00 73

Bespaar hier