Gebruik een laptop in plaats van een desktop PC

Een laptop verbruikt behoorlijk minder dan een desktop pc. De zuinigste desktop pc met beeldscherm verbruikt meer dan de meest uitgebreide laptop.

Energie besparen op ICT

Uw bedrijf kan op energiekosten besparen bij het gebruik van computers, printers, servers en andere ICT-apparatuur. Bijvoorbeeld door bij aankoop en gebruik bewuster te kijken naar energie. Kijk hieronder voor belangrijke energiebesparingstips en vraag de experts van Samen Klimaatactief om advies:

Optimaal benutten ICT-capaciteit

Datacenters zijn nu al verantwoordelijk voor 3% van het totale energieverbruik in de wereld en hun verbruik verdubbelt elke vier jaar.

U kunt dus door het optimaal benutten van uw ICT-capaciteit energie besparen. In de praktijk wordt vaak meer ICT-capaciteit (zoals servers, netwerk en harddisks) gekocht dan noodzakelijk is waardoor overcapaciteit ontstaat. Alle capaciteit van ICT-apparatuur verbruikt elektriciteit, dus ook overcapaciteit. Wacht daarom nog even met uitbreidingen wanneer de huidige capaciteit nog toereikend is. Ook kunt u bestaande ICT-apparatuur deels zwaarder belasten of uitschakelen, waardoor de apparatuur efficiënter wordt gebruikt.

Serverruimte

ICT-apparatuur in een serverruimte zoals servers, opslagsystemen en netwerkapparatuur geven veel warmte af. Koeling helpt de bedrijfszekerheid van deze apparatuur te garanderen. Optimaliseer de koeling door de luchtstromen te optimaliseren. Hergebruik de warme lucht voor verwarming van andere ruimtes. Zorg dat zo min mogelijk warme en koude lucht verloren gaat of wordt geblokkeerd.

Vervang oudere apparatuur

Jaarlijks neemt de capaciteit van nieuwe ICT-apparatuur (zoals de opslagcapaciteit of processorsnelheid) met ongeveer 100% toe, terwijl het energiegebruik met ongeveer 20% toeneemt. ICT-apparatuur ouder dan vier jaar, heeft in vergelijking tot moderne ICT-apparatuur een zeer beperkte capaciteit ten opzichte van het energiegebruik.

Dimmen of uitschakelen van het beeldscherm

U kunt zelf op uw PC instellen wanneer door uw besturingssysteem zoals Windows of iOS het beeldscherm wordt gedimd of uitgeschakeld. Dimmen en uitschakelen vindt na uw instelling automatisch plaats wanneer er een bepaalde periode (bijvoorbeeld 5 minuten) geen activiteit op uw PC is geweest.

Energie besparen op uw kopieermachine

In kantoren staan kopieerapparaten soms dag en nacht aan. Kleine kopieerapparaten verbruiken zo’n 50 Wh en grote kopieerapparaten zo’n 100 Wh in ruststand aan sluipverbruik. Moderne kopieerapparaten zijn vaak al voorzien van functies die het energieverbruik in ruststand minimaliseren. Bij oudere machines kunt u energie besparen met een tijdschakelklok. Die klok schakelt de apparatuur uit tijdens de uren dat er niemand aanwezig is. U bespaart 10 tot 20% op de energie(kosten).

Het nieuwe werken

ICT maakt het nieuwe werken mogelijk. Werknemers kunnen thuis of in de trein inloggen op het het IT-netwerk van hun werkgever waarmee ze minder aanspraak maken op de bedrijfsruimte. Hierdoor zijn meer flexibele werkplekken nodig. Een flexwerkpleksysteem levert in kantoren gemiddeld 25 % ruimtebesparing op. Daardoor is ook minder energie nodig voor verwarming en verlichting, alhoewel die dan wel ergens anders (zoals op de thuiswerkplek) nodig is.


Novan Projects

Algemene Aannemingen

novanprojects@gmail.com

Bespaar hier

BuildEye

communicatie- en planningsplatform voor de bouwsector

info@build-eye.com

Bespaar hier

FINEO by AGC

Ontdek het beste in thermisch comfort

https://www.fineoglass.eu/nl/contact/

Bespaar hier

Viessmann

Voor de verwarming die bij uw onderneming past

Bel 02 712 06 66

Bespaar hier

 

Renotec

Vakmanschap en innovatie bij renovatie

Bel 014 86 60 21

Bespaar hier

Libreco

Professionele asbestverwijdering

info@libreco.be

Bespaar hier

 

Groep Van Roey

Bouwen met mensen

Bel 03 340 17 11

Bespaar hier

Daikin

Het perfecte klimaat met Daikin

 

Stuur ons
een e-mail

Bespaar hier

Inflights

Flying for valuable insights

Bel 02 808 44 40

Bespaar hier

Recticel

Feel good inside

Contacteer samyn.bert@recticel.com

Bespaar hier

EcoNation

Uw partner in daglicht

Bel 09 234 00 73

Bespaar hier