Optimaliseer energieverbruik machines

Meet het energieverbruik van uw machines en stel ze vervolgens af op een betere energie-efficiëntie. Zet machines uit wanneer ze niet actief deelnemen aan het productieproces.

Daarnaast kan je 8-15% besparen op stroomverbruik door de stroom- en spanningskwaliteit, de zogenaamde “power quality”, te verbeteren. Dat doe je door enkele bijkomende apparaten te laten installeren. Die vangen de door

elektronische apparatuur veroorzaakte harmonische vervuiling en bijhorende blindstroom op. Daarenboven voorkom je zware boetes van de netbeheerders. Kijk op je energiefactuur naar de rubriek “Cosinus phi”.

Meer weten? Lees  Steekkaart besparen door Power Quality

Besparen in productieproces

Hoe is binnen uw productie- of industrieel proces te besparen op energie? De mogelijkheden hiervoor zijn onbeperkt! We noemen op deze pagina enkel de voornaamste besparingsmogelijkheden. Maak voor een verdiepingsslag gebruik van de kennis en kunde van de partners van Samen Klimaatactief.

Efficiënte afstemming machinepark

Hoe efficiënter de interne logistiek, hoe lager het energieverbruik. Zet machines op logische volgorde fysiek bij elkaar, onderzoek hoe materialen of halffabricaten beter verpakt kunnen worden en evalueer de wijze waarop goederen nu intern worden vervoerd.

Bespaar energie bij perslucht

Bij het comprimeren van lucht naar perslucht komt 90% van de benodigde energie vrij als warmte. De overige 10% zit in de perslucht. Daarnaast ontstaat er drukverlies vanwege transport door lange of te dunne leidingen, bij lekken of een onjuiste afstelling van de persluchtgedreven apparatuur. Door het gebruik te optimaliseren en warmte terug te winnen is veel te besparen op energieverbruik en kosten. Datzelfde geldt bij een energie-efficiënte besturing van de installatie en goed onderhoud.

Meer weten? Vind hier > meer nuttige informatie over energiezuinige persluchtinstallaties.

Minder energieverbruik door materiaalbesparing

Ook door de samenstelling van een product te wijzigen is energie te besparen. Dit kan door minder materiaal te gebruiken (dematerialisatie) of door een ander materiaal te gebruiken (materiaalsubstitutie). Bij dematerialisatie haalt u de energiewinst uit het gebruik van minder grondstof per eenheid product. Een voorbeeld hiervan is het reduceren van verpakkingsmateriaal. Bij materiaalsubstitutie vervangt u de ene grondstof voor een andere, energiezuinigere grondstof. Bij grondstofvervanging kunt u ook denken aan de toepassing van gerecyclede materialen, zoals kunststofrecyclaat.


Novan Projects

Algemene Aannemingen

novanprojects@gmail.com

Bespaar hier

BuildEye

communicatie- en planningsplatform voor de bouwsector

info@build-eye.com

Bespaar hier

FINEO by AGC

Ontdek het beste in thermisch comfort

https://www.fineoglass.eu/nl/contact/

Bespaar hier

Viessmann

Voor de verwarming die bij uw onderneming past

Bel 02 712 06 66

Bespaar hier

 

Renotec

Vakmanschap en innovatie bij renovatie

Bel 014 86 60 21

Bespaar hier

Libreco

Professionele asbestverwijdering

info@libreco.be

Bespaar hier

 

Groep Van Roey

Bouwen met mensen

Bel 03 340 17 11

Bespaar hier

Daikin

Het perfecte klimaat met Daikin

 

Stuur ons
een e-mail

Bespaar hier

Inflights

Flying for valuable insights

Bel 02 808 44 40

Bespaar hier

Recticel

Feel good inside

Contacteer samyn.bert@recticel.com

Bespaar hier

EcoNation

Uw partner in daglicht

Bel 09 234 00 73

Bespaar hier