Door: Jan Jaeken, 11 juni 2019


Gespecialiseerde aannemer of professional in renovatie van flatgebouwen

Samen werken aan een kwaliteitsvolle renovatie

Voor een grondige renovatie is heel wat kennis en ervaring nodig: waar te beginnen, welke maatregelen te nemen en in welke volgorde? Eigenaars die hun woning toekomstbestendig willen maken, zien vaak door de bomen het bos niet meer.

Met het uitvoeren van de masterplanstudie wordt een coherent en transparant stappenplan opgemaakt voor de verbetering van de energieprestatie van het appartementsgebouw mét oog voor een veiligere, gezondere en comfortabelere leefomgeving.  Door vanaf het begin alle noodzakelijke acties te bundelen binnen een geïntegreerd masterplan, vermijdt men lock-in effecten in de verdere uitvoering van het renovatieplan.  In dit totaal renovatieplan wordt vooraf in beeld gebracht welke invloed de verschillende maatregelen op elkaar zullen hebben en hoe deze op elkaar moeten afgestemd worden.

Het is belangrijk dat de uitvoering van deze renovatiewerken gebeurt in lijn met de filosofie van de ketenorganisatie : doordat de uitvoerende ondernemingen slimmer gaan samenwerken, daalt de totale kost van de onderhoudswerkzaamheden en door een optimale samenwerking kan de uitvoering probleemloos verlopen.

Registreer als bouwprofessional en onderteken het Charter van de stad Antwerpen

De stad Antwerpen vindt het belangrijk dat de vereniging van mede-eigenaars en syndici op een eenvoudige wijze kwaliteitsvolle aannemers en bouwprofessionals vinden voor het uitvoeren van de renovatiewerken aan hun appartementsgebouw.  Deze vereisen immers een specifieke know-how!

Heeft u expertise in het uitvoeren van studies of renovatiewerken in appartementsgebouwen? Door u als bouwprofessional te registreren in de passende rubriek, wordt u enkel gecontacteerd voor deze werkzaamheden die in lijn liggen met uw expertise.  Door u te registreren en abonneren op het webplatform van Samen Klimaatactief, wordt u niet enkel gecontacteerd maar ontvangt u ook offertevragen op maat van uw activiteiten.  Wij vragen u tevens het Charter te ondertekenen om samen de renovatie van appartementsgebouwen te versnellen.

foto: © Stad Antwerpen – Walter Saenen

Schrijf u hier in voor onze nieuwsbrief